Monday, November 9, 2009

ustazah awien.

haha.cek macam terer sgt tajwid2 ni.nak taw cite?tadi pg da agama.kami pon p agama cam besa.dgn i xbwk bku agama lgsg.nasib masok2 ustazah maimunati kasi paper tajwid.so amik bt jela..kami pon dgn terer dok empat2 org [aku.fasya.aina.fiqah].muka yg memanjang agama agak terumbang ambing dari A ke B.paling worst ke C baru2 ni.well baca bawak sgt.sampai xterkuar dari otak.buat punya buat paper tajwid tu kan.tiba2 ust mai.ust pon dgn slamber tnye aku.

ust : bacaan iqlab cmne?
fiqah : xdengung.
ust : uh? xdengung ?
fqh : yela. xjelas2.[dgn muke ccatnye]
ust : xjelas ? [dgn muka yg menunjokkn yg fqh tu slh]

aku diam je..
aina bersuara bila dh tgk buku.[dengungla]
aku pon dgn konfeden ikot aina cakap GEDEGUNGLA!
cam ye2 btoi.mula ust gelak.aina ternganga2.
fqh lagi la ngeri.memanjang gelak xbunyi.tapi nga2 luas.


ustzh kate : spm nti jwb mcm tu.nti pemeriksa tu tnya ustzh mne la ajaq ni.

ahahaa..such a happy period la.nti xda dh nk lawak2 dgn ustzh.hope my aqama will get A soon.i dunno la about the tajwid2.hope acu can teach me how to ''mengaji'' properly when we get married.

jap2.sambong sat.5minit 5 minit.kan masa agama td.cita atas tu masa dlm kelas.then dah hbis kelas agama mesti kami nk balik kelas kami balik.cam besa la.suma mesti salam ustzah kan?tp sebelom tu [terima kasih ustazah dulula]aku pon kalot la kemas2.ape aje yg aku kemas.paper tajwid td then pencil case aku.tu je.then p salam ust.fiqah ke fasya salam dulu.then aku dgn ena.ena salam dulu.then mai tang aku salam.aku amik tgn ustazah.dgn bekobar2 aku nak ciom ni.tapi last2 aku amik tgn ustzah aku hantok kat pala aku.then aku adoi punya kuat dpn ustzh.ust kate '' yg kamu p hantok pala kamu kat tgn ust sapa suroh?''.aku diam je sammbil dok ngee :) kat ust. aina cakap aku xmakan ubat hari ni.tu jadi lagu tu tu..
then rehat cara rehat.dalam dewan cara cam dlm dewan.masok kelas balik pon cara dlm kelas.p surau pon cam dalam surau.masok2 kelas blajaq sejarah pon cara belajaq sejarah..suma gelak je.sampai stybck nak stadi pon gelak je keja..org nk spm risau.tp kami cam org yg nak jd pengawas spm tu je..
haha.dahla spm meja aina punya depan.gelap dunia.xyah tgk pe dah.tgk tgga dpn hg tu je la aina oi.


spm2...
im trying to love u..
tp u bertepok sebelah tgn..

5 comments:

bunga said...

HAHA
i loikee ;PP

Farha Aly Tan said...

aina yg suro aku baca. ahaha
ketuk kt kpala siapa suro? :p otak ada gegar sikit x? ngeeee.

awien comel. said...

otak aku jd xbtoi lagi adela..
sampai ke balik umah bru bole diam..

bunga said...

and sebab hg jugak aku xbetol2 smpai keesokan harinya.wah2 ayat poyo

awien comel. said...

dan tiap2 kali bce je ''ustazah awien'' ni kita akan gile keesok-esokan hri nye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...